עוגיות סולת תמרים וטחינה


חמרים יבשים

  • קילוגרם סולת
  • כוס קמח (כלשהו, השתמשתי בקמח כוסמין אורגני מלא)
  • 2 שקיות אבקת אפיה

חמרים רטובים

  • כוס טחינה גולמית (כלשהי)
  • חבילת עיסת תמרים ללא חרצנים (500 ג"ר)
  • מיץ משני תפוזים (ככוס וחצי)

הכנה

  • בקערה אחת ערבבו את החמרים היבשים
  • בקערה שנייה ערבבו היטב את החמרים הרטובים.
    (דקה במיקרוגל מרככת את עיסת התמרים.)
  • מזגו את הרטובים אל תוך היבשים, ולושו ביד לערבוב טוב.
  • צרו כדורים שטוחים בקוטר של כ 2 ס"מ, הניחו אותם על נייר אפיה ומעכו אותם קלות מלמעלה.
  • אפו בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 22 דקות, עד שישחימו.

הערות

  • העוגיות יוצאות מעט גרגריות. אם רוצים מרקם פחות גרגרי אפשר להוסיף כחצי כוס מים לבלילה ו"לבשל" אותה במיקרוגל כשתי דקות לפני שיוצרים ממנה כדורים
  • העוגיות גם לא מאד מתוקות. אני אוהב אותן ככה, אבל אם יש הרוצים יותר מתוק, אפשר להכין סירופ סוכר, עם מי וורדים או בלי, ולצקת לפני ההגשה על העוגיות. או שאפשר להוסיף חצי כוס סילאן לחומרים הרטובים.
  • בפעם הבאה אשרה חמוציות במיץ התפוזים ואוסיף אותן לחומרים הרטובים.
  • אפשר לנסות בלי קמח. ואולי לא חייבים אבקת אפיה.

הסיפור

בעוד כמה שבועות אנחנו נוסעים לחצי שנה. עשיתי בדיקת מלאי במזווה וגיליתי בו 3 ק"ג סולת, 3 חבילות של עיסת תמרים ו 3 קופסאות של טחינה גולמית. אנחנו כנראה לא מאד מאורגנים עם רשימות הקניות… חיפשתי מתכונים עם שלושת המרכיבים ולא מצאתי. יש הרבה מתכוני סולת וטחינה, הרבה מתכוני סולת ותמרים, אז למה לא שלושתם? הסולת מספקת את המסה, התמרים את המתיקות והטחינה כחלק השומני והמלכד. אז ניסיתי, ויצא לא רע. ככה זה נראה:20160102_100227.jpg

 

להשארת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s