חלווה מכל דבר


חלווה מתמרים וטחינה, בריאה יותר מזו העשויה סוכר לבן וטחינה, פחות מתוקה, מאד טעימה.

חומרים

  • 500 גרם (חבילת) תמרים מגולענים שרוככו מעט בחום (מיקרוגל, מעל מים חמים)
  • 500 גרם טחינה גולמית (או חמאת בוטנים או חמאת שקדים, או חמאת כל אגוז אחר…)

או לחלופין

  • כוס וחצי שומשום (רגיל, מלא) טחון במטחנת תבלינים
  • כוס סילאן (או מולסה, או דבש, או אפילו ריבה נוזלית)

הכנה:

  • ערבבו את החמרים יחד (במזלג, או ללוש ביד). גרד מתפוז או לימון מוסיף המון.
  • שטחו בכלי שריפדתם בניילון נצמד והכניסו למקרר
  • לאחר שהתקשה, הפכו על צלחת והסירו את הניילון
  • אפשר גם ליצור כדורים, או לגלגל גליל בנייר אפיה ולחתוך לעיגולים אחרי שהתקשה.

20160113_172755

למה זה "חלווה מכל דבר"?

  • כי זה ילך עם כל סוג של טחינה, או חמאת בוטנים, או חמאת שקדים. במכולות של הרוסים למשל יש למשל חלווה מחמאת גרעיני חמנייה וסוכר.  (אבל לי הכי טעים עם טחינה)
  • כי אפשר להמתיק עם תמרים מגולענים, או סילאן, או מולסה, או מולסת פירות (ענבים, שזיפים) או כל אחת מהמולסות המשובחות שאפשר למצוא לפעמים בסופרים, רובן מתוצרת טורקיה.
    אפשר גם עם דבש (אלא שלא טבעוני).
  • כי אפשר להחליף חלק מהשומשום באגוזים, או פיסטוקים, או שקדים או גרעיני דלעת או גרעיני חמניה טחונים.

במטבח ההודי קוראים לממתק העשוי מגזר (gajar), או דלעת או סלק מגוררים "חלווה". זה ללא טחינה כלל, בדרך כלל עם אבקת חלב או ghee, אבל אפשר להשתמש בחלב שקדים במקום, כמו למשל כאן. אפשר לעשות את זה אפילו מאפונה ירוקה, כמו במתכון הזה, כאשר מחליפים את הגהי בשמן קוקוס או מחמאה.

בטורקיה, כשמזמינים טחינה במסעדה, מקבלים את זה בדרך כלל מתוק, עם דבש…

ולמה לקרוא לזה בכלל חלווה? כי זה מתוק. מאתר האקדמיה לעברית:
 "מקור המילה חלווה בערבית. השורש הערבי חל"ו משמעו 'מתוק' או 'עָרֵב' (בערבית מדוברת גם 'יפה'). משורש זה הגיעה לעברית העממית גם המילה אַחלה (בערבית أَحْلَى), שמובנה המקורי 'מתוק ביותר'.  בערבית חלווה (حَلْوَى) היא פשוט 'ממתק', ושמה המלא של החלווה הוא חַלַאוַה טַחִינִיַּה (حَلاوَة طَحِينِيَّة), מעין 'ממתק טחון' (והקרבה למאכל טחינה אינה מקרית; השורש טח"ן משותף לעברית ולערבית)."

 

מודעות פרסומת

4 מחשבות על “חלווה מכל דבר

  1. והמתכון העצל שלי: טחינה גולמית משומשום מלא – למרוח על פרוסת לחם או טוסט, ועל זה מורחים שכבה דקה של דבש, או מפזרים קצת סוכר. יוצא טעים.

  2. פינגבק: ששה חדשים בפריז – אוכל בבית | דרכי עצים

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s