מאז שהפכתי טבעוני, התנזרתי מפודינג לחם. תמיד חשבתי שזה משהו שבמהותו יש ביצים ומוצרי חלב. אלא שהבגטים הכל כך טעימים של פריז, הופכים לקרש למחרת היום. השבוע אירחנו ונשארו כמעט שני בגטים שלמים שכבר אי אפשר היה לאכול. בדקתי ומצאתי (זהו מתכון מתורגם מאנגלית) שמאד פשוט להכין מהם פודינג לחם טבעוני, שיצא מאד טעים.
- כ 5 כוסות קוביות לחם יבש, כ 1.5-2 ס"מ גודלן. אל תנסו באמת למדוד בכוסות, בערך 2 בגטים.
- 2.5 כוסות חלב סויה או משקה אחר מן הצומח.
- 1/2 כוס סוכר (עדיף חום)
- 2 כפות סירופ מייפל, אפשר גם יותר.
- קורט מלח
- קינמון בנדיבות
- צימוקים בנדיבות, כחצי כוס לפחות
מערבבים הכל יחד בקערה, נותנים ללחם לספוג את כל הנוזלים. (אפשר להוסיף קצת מים עם חסר נוזלים). דוחסים לתבנית משומנת או סיליקון ואופים ב 180 מעלות עד שמשחים למעלה. 30-45 דקות.