אגירה: זעם האל


למי שמצוי בהיסטוריה של הקולנוע, ומצפה למצוא פה רשומה על סרטו של וורנר הרצוג, בכיכובו של קלאוס קינסקי, צריך לי לאכזב. האל בו מדובר פה הוא נגיף הקורונה, הישות הבלתי נראית החורצת גורלות אנוש והאגירה בה מדובר היא לא שם משפחתו של הספרדי האכזר כובש פרו לופה דה אגירה אלא פעולת האגירה של מוצרים שונים שאנשים עושים בימים קשים אלה. למשל, נייר טואלט. או קופסאות שימורים. או פסטה, למקרה ששרשרת האספקה תיעצר, מה שעד כה לא קרה, אבל מי יודע? שום דבר כמעט מכל מה שקרה עד כה במשבר הנוכחי לא קרה בימי חיי.

את עניין נייר הטואלט אני ממש לא מבין. את קופסאות השימורים אפשר אולי להבין אם חוששים שגם אספקת החשמל ו/או הגז תפסק. אבל מה שלא ברור לי הוא למה אנשים לא מצטיידים בחומרים יבשים, קטניות ודגנים, שנשמרים לזמן רב ומאפשר להכין ארוחות ממש טובות?

גם בימים כתיקונם יש לנו מקרר שני (זה הקודם) מלא וגדוש במיני דגנים וקטניות (חמישה סוגי שעועית למשל), קמחים ואטריות, כל מיני מוצרים אזוטריים שקניתי לטובת איזה מתכון, כמו למשל קילו קמח טף שקניתי לטובת מתכון קטסטרופלי לקניידלך (וקמח עדשים, וטפיוקה, ואורז, ואפונה צהובה ועוד ועוד…) או למשל אמרנט שקניתי לטובת אני כבר לא זוכר מה אבל לא התלהבתי מהמרקם הרירי שיצא. אחרי זמן מה כל החומרים האלה נודדים אל תוך הלביבות הטבעוניות שאני עושה משילובים מקריים של קטניות, דגנים וירקות (מתכון כללי לגמרי כאן) אבל עד אז, יש במקרר הזה חומרים לחודשים של ארוחות.

אני קונה את רוב החומרים האלה ב"שוק האיכרים והבר" בנשר, שם ממלאים לבד את השקיות מתוך השקים הפתוחים. אולי בגלל שהכף בעזרתה ממלאים גדולה, אולי בגלל שאני אגרן, ואולי בגלל שזה כל כך זול, אני יוצא משם עם קילו-קילו וחצי מכל דבר, כולל כל מיני קטניות מוזרות בהן משתמשים יוצאי תפוצה כזו או אחרת שאני אומר לעצמי שבהזדמנות אנסה לעשות איתן משהו. בדרך כלל הן מאבדות את טעמן המובהק, אם יש כזה, בתוך הבלילה רבת המרכיבים של אותן לביבות. עוד יתרון של קניית חומרים יבשים במקום כזה היא שאין על האריזה תאריך תפוגה, ולכן לא יכולים בני המשפחה להציק לי בעניין זה, שאני חושב שהוא מזימה זדונית של היצרנים לגרום לך לצרוך או לזרוק. אני קונה שם גם דגני בוקר במשקל, הרבה יותר זול.

גם במקפיא של המקרר דנן יש לדעתי מספיק קלוריות לשבועות רבים. יש שם תמיד קופסאות של פולי חומוס מבושלים שהשריתי ובישלתי בכמות גדולה, קופסה כזו אני מוציא בערב ועושה חומוס בבוקר (צריך גם שיהיה בבית תמיד סטוק של טחינה, ולימונים יש בשפע על העץ בחצר בעונה, או קוביות מיץ קפואות שלא בעונה). יש גם גם תמיד קופסאות עם אותן לביבות, מהן אני עושה 50-60 בכל פעם ומקפיא. ויש לחם, שאצלנו תמיד יוצא מהמקפיא, כי טרי הוא מהווה פיתוי גדול מדי (בגלל זה אני גם לא אופה בבית לחם).

האם זה לא פתרון לעיתות חירום גם לאנשים שאינם טבעונים? אני לא רואה למה לא. לטבעונים יש עוד כמה דברים שהם יכולים לעשות (ולשמור) באמתחתם: להחזיק במזווה קופסאות של טופו משי (יש בשני מרקמים, רך וקשה) שלא צריך לשמור בקירור (התעלמו כמוני מתאריך התפוגה לפחות לשנה אחרי סופו), וגם קרטונים של חלב סויה. והקלף הכי מנצח? "פתיתי שפע" מסויה ושלל מוצרי סויה יבשים מסוגם שנשמרים כמעט לנצח ועם השריה במשרה ובישול עם ירקות הופכים לדברים נפלאים.

ואחרון אחרון חביב: רוב הקרניסטים לא יודעים על הדברים האלה (חוץ מאלה שקוראים כאן…) ולכן אין הסתערות על המדפים הספציפיים האלה. וניצת הדובדבן התחילו לעשות משלוחים (עדיין לא התקשרו אלי לקחת כרטיס אשראי להזמנה שעשיתי לפני יומיים, אז אולי בעצם לא), אז יתכן שלא תצטרכו לצאת מהבית בשביל לקנות קמח דוחן (למשל).

4 מחשבות על “אגירה: זעם האל

  1. הצעות טובות, עם הסתייגויות קלות:

    לא לכולנו יש מקרר נוסף;
    אם לא יהיה חשמל, כפי שהרהרת, המוצרים במקרר יתקלקלו;
    אם גם מים לא יהיו, חלילה וחס, אי אפשר לבשל קטניות;

    למה אני מעלה את זה? כי אגרנות היא בין השאר תוצר של חרדות לסוגיהן, ואם מדברים על חרדות, אני מבטיחה לך שיש לי כמה כאלה שעליהן לא חשבת אפילו 🙂

    רק בריאות ושלוות נפש.

    • רוב המוצרים שבמקרר השני, אלו היבשים, ישרדו גם לא בקרור כמה חודשים, המקרר הוא בעיקר כדי למנוע מביצי החרקים הנמצאים שם תמיד לבקוע, בעיקר בקיץ. כדאי שיהיה בבית בכל מקרה כמה קילו של אורז לפחות, ועדשים למיניהם.
      אם לא יהיו מים בברזים, נצטרף לשתות ממאגר מי הגשם, 35 מטרים מעוקבים יספיקו לזמן מה. אבל זה באמת תרחיש קיצון.
      בכל מקרה, במקרה שלי האגירה אולי התגברה קלות (מאד) בגלל הקורונה, אבל המשאבים תמיד שם..

  2. פינגבק: חל"ת | דרכי עצים

  3. פינגבק: חל"ת | דרכי עצים

להשארת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s