טבעונות זה קלללל


מלא מעט אנשים אני שומע את הטענה שבישול טבעוני הוא הרבה יותר טרחה/ לכן, חלקם טוענים, הם לא מאמצים תזונה כזו – החיים שלהם עמוסים מדי. או שכן מאמצים, אבל קונים מיני מזונות טבעוניים מוכנים, שיש הרבה יותר מהם כיום ואז נשמעת הטענה שטבעונות זה יקר מדי.

אז איך לעשות את זה זריז, זול, ועם מינימום מאמץ?  עושים אוכל לא מתוחכם, אבל טעים וחף מאכזריות. הנה כמה עקרונות:

ראשית, אפיה לוקחת הרבה פחות זמן מבישול או טיגון, וגם יותר בריאה. כל הערכים התזונתיים נשארים בתבנית. נייר אפיה גם חוסך לשטוף את התבנית (כמעט לגמרי). ולא צריך לעמוד ליד התנור ולהשגיח. שמים והולכים. אז צריך תנור, אבל גם טוסטר-אובן יספיק במטבח קטן.

שנית, לא לקלף את (רוב) הירקות! צריך מברשת קשה (יש כאלה שמיוחדות לדבר, אבל לא חייבים) ולהבריש תחת מים זורמים: בטטות, תפוחי אדמה, גזר, שורש פטרוזיליה, קישואים. כרובית מספיק לשטוף, עדיף אחרי הפירוק לפרחים.

שלישית, צריך קערה גדולה מפלסטיק או מתכת בה תערבבו בעזרת שתי כפות את הירקות שחתכתם לקוביות או סירות עם שמן זית, מלח, ותבלינים שבא לכם. מהקערה לתבנית עם ניר האפיה, ולתנור.

מדדתי קצת זמנים על כמה דברים שאני מכין, והנה המסקנות:

  • 3 בטטות גדולות, שטיפה, חיתוך, שימון ותיבול ולתבנית: 4 דקות. כולל שטיפת כלים ונקיון: 5 דקות.
  • כרובית: פירוק, שטיפה, שימון, תיבול (מלח ואגוז מוסקט מגורר…) ולתבנית: 3 דקות גג.
  • מגש מלא תפוחי אדמה קטנים (מגיעים בשקית רשת עם מעט מאד אדמה): שטיפה, בלי חיתוך, שימון, מלח פפריקה ולתנור: 3-4 דקות, תלוי בכמות.
  • 2 חבילות טופו: לחתוך לקוביות, לשים בתבנית, ליצוק רוטב סויה וקצת שמן סומסום. לתת לשרות שעה ולתנור: 3-4 דקות נטו.
  • קילו גזר: להבריש, לא לקלף, להוריד קצוות ולחצות לאורך, לערבב עם שמן, בלי תיבול והיידה לתנור: 5 דקות.
  • דלורית גדולה: לקלף, להוציא גרעינים, לחתוך לפרוסות או קוביות, לערבב עם שמן ומלח, לתנור: 6-7 דקות. מעדן.

בתנור עם טורבו אפשר לעשות במקביל 2-3 תבניות, חוסך עוד יותר זמן. להכניס את מה שדורש יותר זמן (תפוחי אדמה וגזר) קודם. לא קריטי להוציא בדיוק על הדקה, רק לא מוקדם מדי.

לגבי דברים יותר מורכבים, למי שמרגיש צורך ל"מנה עיקרית", יש את הלביבות שאני מכין. כ 50 לביבות יקחו כשעת עבודה (נדרש מעבד מזון….),  לארוחה מספיקות שתיים לאדם, מה שאומר שזה בערך 2 דקות עבודה לכל ארוחה. אני מקפיא את השאר. כדאי שיהיה לכם מרסס שמן, חוסך המון שמן.

חומוס גם הוא מזון מהיר הכנה. אם מבשלים קילו פולים ומקפיאים במנות, זה עניין של כחמש דקות בכל פעם להכין חומוס לשלושה-ארבעה אנשים. צריך מעבד מזון, ומסחטת מיץ פשוטה. מתכון פשוט כאן.

טחינה דורשת רק קערה ומזלג, ומשדרגת כל ירק אפוי. אפילו הזלפה של טחינה גולמית.

מה עוד חוסך זמן? כשלא צריך להסתכל במתכון. מרגע שיש לכם רפרטואר של דברים שאתם מכינים או מהזיכרון או שהבנתם את הפרינציפ ואתם מאלתרים מחומרים שיש (ככה אני אוהב מתכונים, כאלגוריתם…) זה הרבה יותר מהיר. העבודה הרבה יותר יעילה, אפשר לעשות דברים במקביל. בלי להציץ במתכון מקצר בחצי את זמן ההכנה של רוב הדברים. מניסיון. אז אם חשוב לכם גורם הזמן והטרחה, וחיי בעלי החיים כמובן, עשו את זה פשוט והתמקדו במספר לא גדול של מנות שאתם יודעים להכין בשליפה.

זהו. בהצלחה.

מודעות פרסומת

5 מחשבות על “טבעונות זה קלללל

  1. בטח שקל לבשל טבעוני אבל אנשים מעדיפים להישאר בורים ולהמשיך לחשוב את השטויות שלהם

  2. אם הכוונה הייתה למשוך אנשים לכיוון הטבעוני אז, בעיני, היא מפספסת. זה נשמע כל כך משעמם וחסר תשוקה שלי אישית זה מוציא את החשק…

  3. בקשר לכרובית, אם תתבונן תגלה שכמות החרקים בכרובית טריה (לא קפואה מגידול מיוחד) מוציאה אותה מגדר טבעונות. סליחה…

    • לכן אני מציע לפרק את הכרובית קודם, ורק אחרי כן לשטוף את הפרחים אחד אחד. כך אפשר לאתר תולעים יותר בקלות, אם יש. אבל מנסיוני, זה אולי אחת לעשרים, וגם אז, זה לא הופך את זה ללא טבעוני, לדעתי. אלא אם כן יש דיעות שעצם קטיף הכרובית גורם למות התולעת בגלל חיסול בית הגידול שלה. עוד לא הגעתי עד שם. אני בסדר להוציא עם את התולעים ולרצוח אותן בדם קר.

להשארת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s