ריבת קומקווט או לימקווט


לכאורה מה כבר יש לכתוב על ריבה? לוקחים משקל שווה פחות או יותר של פרי וסוכר, מבשלים יחד ויש ריבה. אבל פה רציתי להציע ריבה מלימקווט (לימונים ננסים) או קומקווט (תפוזונים).

באיזה סוכר משתמשים? ובכן, לריבה (במלעייל) משתמשים בסוכר (במלעיל) ולריבה (במלרע) משתמשים בסוכר (במלרע). אני משתמש בסוכר לבן אבל אפשר גם סוכר דמררה או סוכר חום – הטעם יהיה קצת אחר. לדעתי טעם הפרי הוא זה שאמור להיות הדומיננטי בריבה.

כמה סוכר שמים?: מקובל יחס של 1:1 במשקל. הסוכר נחוץ לא רק להמתקה, פירות רבים מתוקים מספיק בפני עצמם, אבל צריך מספיק סוכר בכדי שהריבה לא תהיה נוזלית מדי. אם רוצים פחות סוכר, אפשר להשתמש בחומר מקריש כגון פקטין.

פקטין יש בשפע בחרצני הדרים, וללימקווט או קומקווט יש המון חרצנים. חוץ מזה, אי אפשר באמת לקלף אותם.

אז מה עושים? שוטפים במים את הפירות (לימקווט או קומקווט), שבדרך כלל מבשילים על העץ כולם יחד, ואז יש המון מהם בבת אחת. אם לא תקטפו, הם ינשרו, בניגוד ללימונים שנשארים על העץ לזמן ארוך. זה או לזרוק או לעשות ריבה. שוטפים ומשרים בקערת מים כמה שעות. זו מוריד את רמת המרירות של הריבה.

אני אוהב ריבה מרירה, אבל מי שאוהב פחות מר, יכול להשרות ולהחליף מים כמה וכמה פעמים.

אחרי השריה, חוצים את הפירות, וסוחטים אותם דרך מסננת לתוך הסיר. הגרעינים מצטברים במסננת – אל תזרקו אותם. פקטין, זוכרים?

את הגרעינים צוררים בבד תחבושת או שמים בכלי מתכת עם חורים, כזה בו שמים במרק את עשבי התיבול (הטריים מהגינה) או כזה בו שמים עלי תה בתוך הכוס.

את הקליפות הסחוטות שכמעט ולא נותרו בהן גרעינים, יחד עם המיץ, מעבדים במעבד מזון. לא לעיסה חלקה, רק עד שיש חתיכות נאמר בגודל של מילימטר או שניים.

מעבירים את העיסה לסיר, מוסיפים סוכר, בערך 800 גרם סוכר לכל קילו פרי (יש פקטין!), מערבבים ונותנים לזה לעמוד כשעה, עד שהפרות מפרישים נוזלים. אז שמים במרכז את הצרור עם הגרעינים ומבשלים את הריבה עד שהיא מתמצקת.jam

איך יודעים מתי היא מתמצקת מספיק? כאשר שמים כף ממנה על צלחת, נושפים, וחוצים את השלולית באצבע. אם הפער בשלולית לא נסגר מיד, בישלתם מספיק.

מעבירים לצנצנות זכוכית שעיקרתם במים רותחים. חשוב לעקר גם את המכסים.  את הגרעינים אפשר בשלב זה כבר לזרוק. אני מאכסן במקרר, אחרי שהריבה התקררה כמובן.

לגבי ריבות הדרים בכלל: את כל האמור מעלה, אפשר ליישם לריבות תפוזים, קלמנטינות, אשכוליות או לימונים (אולי גם אתרוגים אחרי חג סוכות) או כל צירוף שלהם יחד. לא לקלף. רק לסחוט, להפריד חרצנים, לרסק ולבשל – עם הקליפה.

2 מחשבות על “ריבת קומקווט או לימקווט

  1. היי גיל
    רציתי לשאול על איזו אש אתה מבשל את הריבה… בינונית או חלשה?
    וגם… יש זמן משוער נאמר? שעה או יותר?….
    יום טוב
    ענבל

להשארת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s