מאפינס / עוגות בחושות


קראתי והשוויתי עשרות מתכוני אפיה טבעונית, ואני חושב שהבנתי את הפרינציפ (אחד מהם). סינתזתי מכל אלה מתכון גנרי בו ההתפחה היא מגז המופק מהמפגש בין חומר חומצי (חומץ) לחומר בסיסי (סודה לשתיה).
אפשר לאפות את זה כעוגה בחושה או כמאפינס  (מוּפִינִים בעברית). אפשר לעשות את זה מתוק או מלוח.

חומרים יבשים

  • קמח: 2 כוסות, בעיקרון לבן. אפשר להחליף עד כוס אחת מהשתיים בכמעט כל קמח אחר, כולל קמח תירס, קמח מלא, קמח כוסמין, קמח שיפון, שיבולת שועל (קוואקר)
  • סודה לשתיה: כפית וחצי (או אבקת אפיה, ואז אפשר לוותר על החומץ מטה)
  • מלח: חצי כפית
  • גרד: משני לימונים או מתפוז אחד
  • המתקה: 3/4 עד 1 כוס (פחות לפירות מתוקים, יותר לחמוצים): סוכר לבן, חום, דמררה, קוקוס, או (עם החמרים הרטובים) סירופ מייפל, או סירופ אגבה, או ריבה כלשהי, או דבש (למי שאוכל) או סילאן או מולסה כלשהי.

חומרים רטובים

  • משקה מן הצומח: בערך (ראו מטה) כוס משקה סויה, אורז, שיבולת שועל. שקדים, קוקוס, מיץ תפוזים, קפה….
  • שמן: 1/3 כוס: קנולה, סויה, תירס, חרצני ענבים (הכי טוב), קוקוס. (לא שמן זית)
  • חומץ: כף חומץ לבן, הדרים, תפוחים, בן יין,…(לא בלסמי).
    אין צורך בחומץ אם משתמשים במיץ תפוזים.

פירות: כוס עד כוס וחצי של אחד מהבאים:

עם החומרים היבשים: פירות יער קפואים, דובדבנים חצויים, צימוקים או חמוציות שהושרו קודם במיץ תפוזים, תמרים מגולענים וקצוצים, גזר מרוסק דק, קוביות קטנות של  4 תפוחי עץ ירוקים קטנים (או מגוררים גס), אגס, מנגו
עם החומרים הרטובים: בננות בשלות ומעוכות, רסק תפוחי עץ

אופציונלי

  • 3/4 כוס אגוזים קצוצים מכל סוג (עם היבשים)
  • 3/4 כוס נטיפי שוקולד מריר (עם היבשים)
  • 1/2 כפית קינמון (עם היבשים)
  • 1/2 2 כפות פרג (עם היבשים)
  • פיסות קליפות הדרים מסוכרות (עם היבשים, לעוגת תפוזים)
  • כפית תמצית ווניל (עם הרטובים)

הכנה

  • לחמם תנור ל 170 מעלות
  • בקערה אחת לערבב היטב את החומרים היבשים, ליצור גומה באמצע הערימה
  • להוסיף את השמן והחומץ אל תוך גומת היבשים בהדרגה, להוסיף משקה מן הצומח – כמה שנדרש ליצירת עיסה צמיגה, ולהבליע פנימה, בלי לערבב יותר מדי.
  • אפשר לבזוק סוכר דמררה או חום על התבנית המשומנת, רק כמה שנתפס.
  • לצקת לתבניות של מאפינס עד 2/3 גובה או לתבנית מלבנית. (תבניות סיליקון לא צריך לשמן)
  • לאפות עד שעד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש (18-25 דקות למאפינס לא גדולים, 35 לעוגה)
  • להשאיר בתבנית עוד חמש דקות אחרי גמר האפייה, להוציא מהתבנית, ולהניח על גבי רשת מתכת להתקרר.

גרסת "עוגת דבש"

  • המתכון למעלה בלי הפירות
  • בסעיף ההמתקה שני שליש כוס סילאן ושליש כוס מייפל.
  • אופציונלי, לעוגת דבש מתובלת, spice cake, להוסיף חצי כפית קינמון, חצי כפית ג'ינג'ר טחון וחצי כפית ציפורן טחונה.

לא מתוק, סוג של לחם

  • לחם בצל: במקום פרי: כוס בצל קצוץ ומטוגן להשחמה, כף סוכר או שתיים במקום כוס.
  • לחם עגבניות מיובשות: במקום פרי, כוס או יותר עגבניות מיובשות קצוצות שהושרו במים. מעט המתקה. (כף במקום כוס). המלחה לפי הטעם – לרוב העגבניות מוסיפות מליחות.
מודעות פרסומת

3 מחשבות על “מאפינס / עוגות בחושות

  1. פינגבק: סדרים חדשים | דרכי עצים

  2. פינגבק: ששה חדשים בפריז – אוכל בבית | דרכי עצים

  3. תודה! הכנתי גזר ותבלינים ויצא יאמי
    המתכונים הגנריים שלך זה בול בשבילי.. לפי מה שיש בבית והצורך הבלתי נשלט לשנות משהו מהמתכון המקורי….. =)

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s