עוגה בחושה או מאפינס (מוּפִינִים בעברית). אפשר לעשות את זה מתוק או מלוח.
English below
חומרים יבשים
- קמח: 2 כוסות, בעיקרון לבן. אפשר להחליף עד כוס אחת מהשתיים בכמעט כל קמח אחר, כולל קמח תירס, קמח מלא, קמח כוסמין, קמח שיפון, שיבולת שועל (קוואקר)
- סודה לשתיה: כפית וחצי (או אבקת אפיה, ואז אפשר לוותר על החומץ מטה)
- מלח: חצי כפית
- גרד: משני לימונים או מתפוז אחד
- המתקה: 3/4 עד 1 כוס (פחות לפירות מתוקים, יותר לחמוצים): סוכר לבן, חום, דמררה, קוקוס, או (עם החמרים הרטובים) סירופ מייפל, או סירופ אגבה, או ריבה כלשהי, או דבש (למי שאוכל) או סילאן או מולסה כלשהי.
חומרים רטובים
- משקה מן הצומח: בערך (ראו מטה) כוס של מיץ תפוזים סחוט טרי (הכי טוב!) או סתם משקה מן הצומח כמו סויה, אורז, שיבולת שועל. שקדים, קוקוס, וגם קפה….
- שמן: 1/3 כוס: קנולה, סויה, תירס, חרצני ענבים (הכי טוב), קוקוס. (לא שמן זית)
- חומץ: כף חומץ לבן, הדרים, תפוחים, בן יין,…(לא בלסמי). אין צורך אם משתמשים במיץ תפוזים.
פירות: כוס עד כוס וחצי של אחד מהבאים:
עם החומרים היבשים: פירות יער קפואים, דובדבנים חצויים, צימוקים או חמוציות שהושרו קודם במיץ תפוזים, תמרים מגולענים וקצוצים, גזר מרוסק דק, קוביות קטנות של 4 תפוחי עץ ירוקים קטנים (או מגוררים גס), אגס, מנגו
עם החומרים הרטובים: בננות בשלות ומעוכות, רסק תפוחי עץ
אופציונלי
- 3/4 כוס אגוזים קצוצים מכל סוג (עם היבשים)
- 3/4 כוס נטיפי שוקולד מריר (עם היבשים)
- 1/2 כפית קינמון (עם היבשים)
- כוס פרג (עם היבשים)
- פיסות קליפות הדרים מסוכרות (עם היבשים, לעוגת תפוזים)
- כפית תמצית ווניל (עם הרטובים)
הכנה
- לחמם מראש תנור ל 170 מעלות
- בקערה אחת לערבב היטב את החומרים היבשים
- להוסיף את השמן והחומץ, להוסיף משקה מן הצומח – כמה שנדרש ליצירת עיסה צמיגה, ולהבליע פנימה, בלי לערבב יותר מדי.
- לצקת לתבניות של מאפינס עד 2/3 גובה או לשתי תבניות מלבניות (אינגליש קייק).
אפשר לבזוק כפית או שתיים של סוכר דמררה מעל ליצירת קרום קשה ומתוק מעל. - לאפות עד שעד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש (18-25 דקות למאפינס לא גדולים, 35 לעוגה)
- להשאיר בתבנית עוד חמש דקות אחרי גמר האפייה, להוציא מהתבנית, ולהניח על גבי רשת מתכת להתקרר.
עוגת סלק: במקום פירות, חצי קילו של סלק מבושל מקולף (למשל כמו זה שקונים בוואקום) וקצוץ במעבד מזון או פומפיה.
עוגת גזר: במקום פירות, 4 גזרים גדולים מרוסקים בפומפיה.
עוגית קישואים: במקום פירות, 4 קישואים בינוניים מרוסקים בפומפיה.
"עוגת דבש": המתכון למעלה בלי הפירות, בסעיף ההמתקה שני שליש כוס סילאן ושליש כוס מייפל. אופציונלי,
עוגת דבש מתובלת: (spice cake) להוסיף ליבשים חצי כפית קינמון, חצי כפית ג'ינג'ר טחון וחצי כפית ציפורן טחונה.
תפוחים ופרג: 2 תפוחים גדולים מרוסקים בפומפיה על קליפתם, כוס פרג.
לחם בצל: במקום פרי: כוס בצל קצוץ ומטוגן להשחמה, כף סוכר או שתיים במקום כוס.
לחם עגבניות מיובשות: במקום פרי, כוס או יותר עגבניות מיובשות קצוצות שהושרו במים. מעט המתקה. (כף במקום כוס). המלחה לפי הטעם – לרוב העגבניות מוסיפות מליחות.
Vegan mixed cake or muffin – generic recipe
Mix 2 cups of flour with one cup sugar, zest from one orange or lemon, half tea spoon of salt, and one and a half tea spoon of baking soda (bicarbonate of soda). Add a third of a cup of neutral oil (not olive) and a cup of orange juice. mix and pour into 2 "English cake" molds. Bake in a pre-heated oven at 175 degree centigrade for 35 minutes. Let cool for 5 minutes and then flip over a metal grid and let the bottom dry for 30 minutes.
comments
- any flour will do but use at least 1 cup white so it will not be too heavy.
- Sweeten with any type sugar, dark brown is better. Any type of syrup works too.
- Optionally add dried fruit, raisins or nuts up to 1 cup
- basically, anything goes. Grated carrots, beetroot,zucchini – not more then 2 cups
פינגבק: סדרים חדשים | דרכי עצים
פינגבק: ששה חדשים בפריז – אוכל בבית | דרכי עצים
תודה! הכנתי גזר ותבלינים ויצא יאמי
המתכונים הגנריים שלך זה בול בשבילי.. לפי מה שיש בבית והצורך הבלתי נשלט לשנות משהו מהמתכון המקורי….. =)
פינגבק: עוגיות שיבולת שועל טבעוניות | דרכי עצים
פינגבק: הווקליפסה | דרכי עצים