יש למתכון הרבה שלבים, אמנם פשוטים, אבל התוצאה שווה. והוא טבעוני.
- חוצים את דלעות הערמונים, מסירים קצת מהקצוות כדי שהחצאים יעמדו. מוציאים את הגרעינים בכפית או בעזרת כלי לכדורי מלון.
- מורחים בשמן זית את בשר הדלעת החשוף, ויוצקים מעט יין אדום לתוך חצאי הדלעת. אופים ב 180 מעלות עד להתרככות.
- אופים בתבנית משומנת חצאי עגבניות שרי כמספר הדלעות. מניחים בכל חצי דלעת חצי עבנייה אפויה.
מילוי:
- מבשלים קינואה לפי הנפח הנדרש למילוי הדלעות.
- מגררים 2-3 גזרים (או בטטה) במגררת (פומפיה) עדינה ומאדים קלות במחבת.
- מבשלים עדשים שחורות במים עם שום, גינגר, טיפת סויה. לאחר ההתרככות, מוסיפים מלח.
- קוצצים דק בצל קטן ומזהיבים בנפרד בשמן זית.
- מבשלים קלח תירס ומסירים את הגרעינים (או קפוא, או מקופסה, תלוי בעונה)
- קוצצים שמיר דק דק.
מערבבים יחד את מרכיבי המילוי, מתבלים במלח ופלפל,. ממלאים את הדלעות כולל גבעה קטנה של מילוי. מפזרים מעל שמרי בירה ואופים עוד 10-15 דקות.
בצילום מעלה יש בחלק מהדלעות קוביות קטנות של גבינת חלומי מעורבבות במילוי, ואין את כיסוי שמרי הבירה.
Wow looks great – adding this to my TODO list!
that was me 😉