דלעת ערמונים במילוי קינואה ועדשים


יש למתכון הרבה שלבים, אמנם פשוטים, אבל התוצאה שווה. והוא טבעוני.

  • חוצים את דלעות הערמונים, מסירים קצת מהקצוות כדי שהחצאים יעמדו. מוציאים את הגרעינים בכפית או בעזרת כלי לכדורי מלון.
  • מורחים בשמן זית את בשר הדלעת החשוף, ויוצקים מעט יין אדום לתוך חצאי הדלעת. אופים ב 180 מעלות עד להתרככות.
  • אופים בתבנית משומנת חצאי עגבניות שרי כמספר הדלעות. מניחים בכל חצי דלעת חצי עבנייה אפויה.

מילוי:

  • מבשלים קינואה לפי הנפח הנדרש למילוי הדלעות.
  • מגררים 2-3 גזרים (או בטטה) במגררת (פומפיה) עדינה ומאדים קלות במחבת.
  • מבשלים עדשים שחורות במים עם שום, גינגר, טיפת סויה. לאחר ההתרככות, מוסיפים מלח.
  • קוצצים דק בצל קטן ומזהיבים בנפרד בשמן זית.
  • מבשלים קלח תירס ומסירים את הגרעינים (או קפוא, או מקופסה, תלוי בעונה)
  • קוצצים שמיר דק דק.

מערבבים יחד את מרכיבי המילוי, מתבלים במלח ופלפל,. ממלאים את הדלעות כולל גבעה קטנה של מילוי. מפזרים מעל שמרי בירה ואופים עוד 10-15 דקות.

תמונהבצילום מעלה יש בחלק מהדלעות קוביות קטנות של גבינת חלומי מעורבבות במילוי, ואין את כיסוי שמרי הבירה.

3 מחשבות על “דלעת ערמונים במילוי קינואה ועדשים

להשארת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s