מתכון שאפשר להכין בערך מכל צרוף של החומרים מטה:
- כוס וחצי פתיתי שיבולת שועל (המכונה גם קוואקר). יכול להיות מלא, חסר, מהיר הכנה (קשה למצוא בסופר כזה שהוא לא). יש פתיתי שיבולת שועל ללא גלוטן, וגם פתיתי אורז הולך.
- חצי כוס: סילאן או סירופ מייפל או אגבה או מולסה או מולסת רימונים או דבש (לטבעונים שצורכים דבש). אפשר גם סוכר: לבן, חום או דמררה (אבל אז צריך להוסיף טיפה מים לבלילה). אפשר גם להשתמש בריבה כלשהי. אפשר גם לערבב בין הסוגים.
אפשר גם לגמרי בלי המתקה, אני למד מהתגובות מטה. - חצי כוס טחינה גולמית (רגילה, מלאה או אדומה), או חמאת בוטנים, או חמאת שקדים, או חמאת פיסטוקים, או חמאה מכל סוג של אגוז. אפשר גם לערבב.
- כוס אגוזים (כל סוג) או שקדים או בוטנים – טחונים או קצוצים גס. אפשר גם לערבב סוגים. גם גרעיני דלעת או חמנייה קלופים מתאימים מאד, ואותם לא צריך לקצוץ – אפשר פשוט להוסיף.
- חצי כוס פרות יבשים קצוצים מכל סוג שהוא. צימוקים וחמוציות אין צורך לקצץ. הם בגודל טוב. קליפות הדרים מסוכרות, קצוצות לקוביות קטנות הולכות טוב.
- שדרוג: בננה בשלה מעוכה או חצי כוס רסק תפוחי עץ, צריך להוסיף עוד מעט שיבולת שועל, כדי להחזיר את הסמיכות לזו הרצויה. הופך את זה יותר קליל, יותר פרותי.
- מערבבים היטב את כל החמרים,
- מכינים שתי תבניות גדולות ונייר אפיה בתוכן (יש דפי סיליקון רב פעמיים מצויינים)
- על נייר האפייה, בעזרת 2 כפיות, מניחים ערמות קטנות, בערך כפית גדושה של עיסה, בגודל של זית גדול. יוצאות כ 35 עוגיות. (עוגיות בגודל זה הן יותר התעסקות, אבל זה יפה יותר)
- בידיים רטובות מהדקים כל אחת מהערמות לכדורים דחוסים יותר
- אופים כ 10 דקות, בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה. 2 תבניות אפשר לאפות יחד במצב "טורבו".
- אחרי שמוציאים מהתנור, כדאי לתת לעוגיות להתקרר ולהתייבש קצת לפני שמפרידים אותן. מפחית את הסיכון שיתפוררו.
- זהו. טעים.
אפשר פשוט לשטח בתבנית ולאפות (העירה אחת הקוראות), ולחתוך אחרי כן לריבועים או מעוינים והרי יש לכם "חיתוכיות". (עלול להתפורר..)
על פי אותה שיטה ממש, בערך מכל מה שיש בבית, הנה מתכון לעוגות בחושות/מאפינס, וגם מתכון לקציצות/לביבות/בורגרים, גם ממה שיש במקרה בבית.
חוץ מזה יש עוד מתכונים טבעוניים פה בבלוג וגם רשומות הקשורות לטבעונות, ועוד דברים שנראים לי מעניינים.
הערת אגב: הצלחת בצילום מעלה היא מחבל פרגנה אשר באוזבקיסטן – מדינה ממש שווה ביקור. אבל גם כל מי שטס למזרח עם החברה האוזבקית, דרך טשקנט, יכול לקנות קערות יפות כמעט כמו אלו, (עדיף בדרך חזרה…) בשדה התעופה. יש בטרמינל שתי חנויות המוכרות גם קרמיקה אוזבקית. האחת מימין ממש לפני הבדיקה הבטחונית (קל לפספס), ולה מבחר נאה של דברים, והשנייה בתוך אולם ההמתנה לטיסות ההמשך, מוכרת בעיקר אלכוהול, שוקולד וסיגריות, אבל גם עבודות יד מאוזבקיסטן. כל הכלים האלה עשויים ביד – אין שניים זהים.
אכן טעים
נראה מעולה! ננסה כבר היום
נראה מצויין. אנסה ואטעם. אתה אוכל דבש? אצלנו גם הוא מוקצה…
אפשר לוותר על האגוזים והשקדים?
אז מה אומרים אפשר??? ואם כן,מה במקום?
את יכולה לנסות בוטנים (לא מומלחים כמובן) באם העלות היא השיקול. גרעיני דלעת הם גם תחליף מעולה. בלי אף אחד מאלה? לא ניסיתי. נסי את וספרי…
אני פשוט ויתרתי ולא הוספתי כלום במקום. יצא מעולה 🙂
אם רסק תפוחי עץ אז כמה??
כמה כפות רסק תפוחים. לא יותר מדי, כדי שהבלילה לא תהיה נוזלית מדי. העוגיות נאפות תוך 10 דקות, ואם הם רטובות מדי, הן נחרכות מבחוץ ונשארות קצת לחות בפנים. לא נורא, רק עניין של העדפה.
זה כל כך מעולה שזה ממש מסוכן
ת ו ד ה !
תודה, זה נשמע בדיוק מה שאנחנו צריכים כאן בשבת הזאת, ויש את כל החומרים בבית… נעשה ונטעם.:) אגב, אני מכינה גם כדורי שוקולד עם שיבול שועל (הסוג הדק). טעים לילד, והרבה יותר בריא משוקולד פרה של עלית ושאר ממתקים תעשייתיים.
אני נמנע משוקולד (מיגרנות) אבל יכול להתאים גם פה במתכון. נטיפי שוקולד במקום חמוציות למשל. ספרי איך יצא לך..
טעים כל-כך. תודה.
פינגבק: קציצות עדשים-דגנים-ירקות טבעוניות | דרכי עצים
פינגבק: אני, מרכסיסט | דרכי עצים
משובח ביותר – כמה חבל! 😉
אם יש לי גרנולה מוכנה כזאת עם אגוזים (מוזלי) כתוב על השקית)
אז זה יכול לעבוד במקום השיבולת שועל?
או שזה צריך להיות פתיתי שיבולת שועל לא מוכנה?..
גרנולה היא קלויה, מוזלי לא. נראה לי שמוזלי בניגוד לגרנולה יכול לעבוד, אם כי זה פתרון יקר משיבולת שועל סתם. אפשר להוריד את כמות הפרות היבשים והאגוזים בהתאמה אם משתמשים במוזלי במקום שיבולת שועל סתם.
טעים מאד! מה לגבי מי שלא אוכל גלוטן? האם מישהו ניסה להחליף את השבולת שועל בפתיתי אורז למשל?
לא ניסיתי. אם את מנסה, ספרי איך היה.
תגובה קצת מאוחרת- עוגיות נהדרות שאפילו הילד הסכים לאכול (בדרך כלל מסכים רק לכדורי שוקולד ועוגת תפוחים). שילבתי בננה אחת, וערבבתי כמצוותך- חמאת בוטנים וטחינה, וגם סוכר פירות ודבש. הוספתי 2 כפות שמן חמניות כדי שלא יהיה יבש מדי, לא ברור לי אם יש צורך, אבל יצא טעים. בפעם הבאה אולי אנסה לא לאפות כלל, רק ליצור כדורים ולגלגל בקוקוס, הרי אין פה מרכיב שדורש אפיה. תודה על המתכון:)
בטחינה יש המון שמן, אני לא חושב שצריך להוסיף שמן. לגבי האפשרות לא לאפות – לא יודע, התחושה שלי שעדיף לאפות. זה בסך הכל 10 דקות והופך את זה למשהו קצת קראנצ'י. המרקם יוצא לי רך ודביק מדי מכדי לאכול ללא אפיה קצרה.
בשיבולת שועל בפני עצמה אין גלוטן, אבל יש בפתיתי שיבולת שועל רבים מעט גלוטן כתוצאה מעיבוד המזון באותם המתקנים בהם מעבדים דגנים אחרים. יש לקנות, אומרים לי, פתיתי שיבולת שועל המובטחים להיות נקיים מגלוטן.
ניסיתי טעמנו תענוג ,, תודה!
יצא מצויין! תודה
פינגבק: 405 | דרכי עצים
רעיון גאוני, תודה!!!
יצא מעולה,רק הורדתי את כמות הסילן
יש מצב לעשות בלי שום ממתיק והאם צריך לשנות את המתכון בשביל זה ? תודה !
נסה/י וספר/י לי….הפרות היבשים כבר מספקים מתיקות מסוימת. אבל צריך יהיה להוסיף אולי קצת נוזלים או קצת יותר טחינה.
יצא גם בריא וגם טעים תודה רבה !
אני ערבבתי מחית תמרים פנימה.ולא הייתי צריכה ממתיק. אפיתי בשיכבה אחת ופרסתי אחרי שהתקרר למלבנים קטנים. כל מלבן עטפתי בנייר כסף ויצאו לי חטיפי אנרגיה מדהימים.
רעיון. אוסיף בגוף המתכון..
הכנתי ללא התוספת של רסק התפוחים ויצא מדהיםםםם!!!
אוהבת את הגיוון שהמתכון הגנרי מאפשר. בהחלט נשמר במועדפים שלי!
תודה רבה 🙂
לא חייבים את רסק התפוחים, אבל הוא עושה את העוגיות קצת יותר אווריריות. אבל סבבה….
הפעם עם צימוקים שחורים קטנים, פיסטוקים לא טחונים, טחינה מלאה של ניצת הדובדבן, ריבת אשכוליות מעשה ידי ובננה אחת. יצא נהדר!
לא יעבוד עם גרנולה?
יעבוד עם גרנולה, אבל אז אפשר להוריד המתקה, וקצת מהפירות היבשים והאגוזים שיש במתכון, לפי מה שהגרנולה מכילה.
גרנולה יותר יקרה מסתם קוואקר, אבל המתכון מכיל כל כך הרבה דברים לא זולים, שזה לא ממש משמעותי….
חמאת שקדים, הכוונה לממרח שקדים?
הפוסט הזה פנטסטי, ממשיך לקבל תגובות לאורך שנים.:) אז ככה: השבוע ניסיתי עם סילאן טבעי (ללא סוכר) ובמקום טחינה וכו' חצי כוס שמן קוקוס. יצא ממכר וגם הילד טרף, בדרך כלל הוא לא מתעניין בעוגיות כאלה. נסו ותהנו.:)
פינגבק: עוגיות פירות טבעוניות - בלוג מתכונים - קופסת המתכונים של אמא
פינגבק: ששה חדשים בפריז – אוכל בבית | דרכי עצים
מה אפשר להוסיף במקום חמאת בוטנים אין כרגע בבית תודה ציפי
המתכון הבסיסי עם טחינה. אם אין לך לא טחינה ולא חמאת בוטנים או שקדים, נסי אחד מהמתכונים האחרים בבלוג הזה…
אם יש לך בוטנים ומעבד מזון, אז זה כל מה שצריך בשביל לייצר לבד חמאת בוטנים.
אני מכפיל את כמות הטחינה ומקטין בחצי את כמות הדבש. ועדיין נפלא
מאז שגיליתי את המתכון הכנתי מספר פעמים, כל פעם עם סוגים שונים של שמנים, ממתיקים, אגוזים וכו, ותמיד יוצא נפלא!
אתמול ניסיתי לשטח בתבנית ולחתוך לחיתוכיות ויצא בלאגן… סיימתי עם כמה גושים בצורות לא מוגדרות והרבה גרנולה עשירה במיוחד… 😦
טיפים לחיתוכיות??
לא ניסיתי חיתוכיות. אבל אולי משהו שמתמצק בטמפרטורת החדר, כמו שמן קוקוס או חמאת קקאו?
מהם פתיתי אורז (שרשמת שאפשר במקום שיבולת שועל?)
קוראים לזה גם פצפוצי אורז. אני קונה את זה במשקל..
בהחלט טעים!