חזרת לבנה של אבא שלי


החזרת הלבנה של אבא שלי היא מעדן שלא מן העולם הזה (וגם אבא שלי כבר לא, לצערי). היא מתחרה עם החרוסת של אבא שלי על תואר המעדן של שולחן הסדר, ולא ממש מתפקדת כ"מרור" שכן היא ממש לא ממררת את חיי האוכלים אותה, להפך. את החרוסת כדאי אגב להכין לפני החזרת – חוסך את שטיפת מעבד המזון בין לבין.

המתכון הוא בעצם מתכון של סבתא שלי אתל, אמו של אבי. אני חושב שזהו סוג החזרת הנאכל באוסטריה, בצכיה, בסלובקיה ובפולין, ללא סלק אלא רק עם שורש חזרת, שקדים וחומץ. אני אוכל אותה עם כל דבר, על ירקות מאודים למשל. זהו מאכל טבעוני כמובן.

אז הנה המתכון, מפי הגבורה:

מרכיבים:

1 שורש חזרת בקוטר 3-4 ס"מ ואורך כ 20-25 ס"מ

300-400 גרם שקדים לבנים קלופים או פרוסים או טחונים ל"קמח" שקדים

חצי כוס חומץ הדרים 5%

כוס מים

כף סוכר (או ממתיק מלאכותי)

אופן ההכנה:

עם דיסק המִגרֶרֶת (פומפיה) הגסה של מעבד המזון מרסקים את שורש החזרת המקולף.

מערבבים בקערה את השורש המגורר עם השקדים, הסוכר, החומץ וכוס מים.

מוציאים את המִגרֶרֶת ומחזירים את סכין הפלדה למעבד המזון. בעזרת סכין הפלדה ממשיכים ומרסקים את התערובת עד שמתקבלת תערובת חלקה במרקם של טיט. התערובת נוטה להידבק לדפנות מעבד המזון, ואפשר פשוט לעצור את מעבד המזון ולהוריד אותה למטה.
אם חסרה חמיצות, מוסיפים עוד חומץ, עם חמוץ מדי, מוסיפים מים.

החזרת חריפה יותר בהתחלה, וחריפותה מתעדנת עם הזמן. היא יכולה להישמר במקרר כמה חודשים טובים, (בצנצנת שחוטאה במים רותחים) כך שאין מה להיבהל מהכמות. תיהנו!

אם אתם כבר פה, יש כאן עוד מתכונים טבעוניים וגם עוד רשימות הקשורות לטבעונות. וגם רשימות על מגוון נושאים, חלקן אפילו מעניינות, לפחות אותי 🙂

2 מחשבות על “חזרת לבנה של אבא שלי

  1. פינגבק: קרומפלי-סלט של אבא שלי | דרכי עצים

  2. פינגבק: חרוסת תפוחים ואגוזים | דרכי עצים

להשארת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s