חרוסת תפוחים ואגוזים


החרוסת של אבא שלי היא משהו שאני לא מבין למה אני אוכל רק בפסח. האמת, יש בזה המון קלוריות, וזה הולך רק עם מצה. גם זה מתכון שהגיע מסבתי אתל, וגם הוא מתאים לטבעונים.

מרכיבים:

2 ק"ג תפוחי עץ ירוקים חמוצים מסוג גרנד.

300-400 גרם אגוזי מלך טחונים

כוס יין אדום חצי יבש או יבש

שליש כוס סוכר (אפשר גם דמררה או חום)

אופן ההכנה:

טוחנים את האגוזים טחינה גסה.

מקלפים את התפוחים ומגלענים אותם, מרסקים אותם במִגרֶרֶת (פומפיה) הגסה של מעבד המזון. כמות כזו ממלאת את מעבד המזון שלי (מג'ימיקס בן 36) פעמיים.

בקערה גדולה מערבבים את התפוחים המגוררים, היין, הסוכר והאגוזים הטחונים.

בלי לשטוף את מעבד המזון, מוציאים את המִגרֶרֶת ומכניסים במקומה את להב המתכת של מעבד המזון. מרסקים את התערובת למרקם של טיט. במעבד המזון שלי זה בארבע מנות.

עדיין בלי לשטוף את מעבד המזון עוברים מיד להכנת החזרת הלבנה הנהדרת של אבא שלי….

אפשר לאכול את החרוסת מיד, אך היין נספג טוב יותר אחרי כמה שעות או אפילו יום, אם תצליחו להתאפק כל כך הרבה זמן. שומרים במקרר  (עד כשבוע) ואוכלים בעזרת פסים ארוכים וצרים של מצה.

בתיאבון! יש פה עוד מתכונים טבעוניים וגם עוד רשימות שלי הקשורות לטבעונות, ועוד המון רשומות בנושאים שאני מוצא בהם עניין, מקווה שתמצאו גם אתם.

2 מחשבות על “חרוסת תפוחים ואגוזים

  1. פינגבק: קרומפלי-סלט של אבא שלי | דרכי עצים

  2. פינגבק: חזרת לבנה של אבא שלי | דרכי עצים

להשארת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s